מאת: אלעד רזניק
אחד הנושאים החמים בחצי שנה האחרונה בארה"ב הוא שאלת המעורבות הרוסית בקמפיין הבחירות לנשיאות.
===
פוטין, אם רצה להתערב, היה צריך לשאול את עצמו: מה הסיכוי שהמעורבות הרוסית בקמפיין הבחירות האמריקאי תצליח?
===
הרוסים לא מבינים את החברה האמריקאית יותר טוב מהאמריקאים עצמם. וסביר להניח שהניתוח הרוסי את סיכויי כל אחד מהמועמדים בבחירות נשען על הקונבנציה האמריקאית – דהיינו הצפי הרוסי היה לניצחון של הילארי קלינטון בבחירות לנשיאות.
===
את מספר האנשים שסיפקו תחזית מושכלת לניצחונו של טראמפ אפשר לספור על אצבעות הידיים (ועוד יישאר עודף) לא סביר בעיני שהנחת העבודה הרוסית הייתה אחרת. כשזאת הפרדיגמה השולטת בהנחת העבודה הרוסית, קשה לי לראות את פוטין מנהל קמפיין רחב היקף שמטרתו סיוע לניצחונו של טראמפ, המחיר במקרה הסתבכות גדול מדי.
===
סביר הרבה יותר להניח שפוטין ניהל קמפיין לוחמה פסיכולוגית מצוצמם בהיקפו ( מישהו אמר פיצהגייט ?) שמטרתו הייתה לפגוע במעמדה הבינלאומי של הנשיאה הבאה של ארה"ב.
===
בחודש מרץ 2016 מונה פול מנפורט (Paul Manfort) לעמוד בראש הקמפיין לנשיאות של המועמד טראמפ.
===
זה לא היה סוד שפול מנפורט ידוע בעבודתו במזרח אירופה ובעיקר באוקראינה.
===
בחודש יוני 2016 כשהיה ברור שטראמפ הוא המועמד הרפ' לנשיאות, הנשיא אובאמה (שנטל חלק מאוד מאוד פעיל וחריג בקמפיין לטובת הילארי) חיפש את הדרך האולטימטיבית לרגל חוקית אחרי הקמפיין של טראמפ.
===
פול מאנפורט היה התרוץ האולטימטיבי לניהול אחד מתאטראות הקבוקי הגדולים שידע העולם.
===
עפ"י הסיפור של הניו יורק טיימס, בחודש יוני מבקש ממשל אובאמה צו האזנות לקמפיין של טראמפ.
===
לדעתי הצו הוגש על בסיס המעורבות של פול מנפורט בקמפיין, רק שבעוד המטרה המוצהרת הייתה הקשרים של טראמפ ואנשיו עם הרוסים, המטרה האמיתית הייתה פשוט ריגול פוליטי אחרי הקמפיין של טראמפ.
===
סביר להניח שלממשל אובאמה הייתה תמונת די טובה על תוכניותיו של טראמפ וסביר להניח שאובאמה חלק את המידע עם הילארי קלינטון והקמפיין שלה (ג'ון פודסטה היה יועץ של אובאמה).
===
הם עדיין הפסידו…..