מודעות פרסומת
יחסי ישראל סעודיה

על ההאשטג "סעודים בעד נורמליזציה" שמעורר סערה

0 0
Read Time:3 Minute, 28 Second

מאת: גיא מעיין

מזה כמה ימים סוערות הרשתות החברתיות בעולם הערבי, סביב השטאג אחד: "סעודים בעד נורמליזציה". עם ישראל כמובן. הוא הפך רשמית לטרנד, כאשר מגזין האינטרנט הנחשב של רשת "אל-ג'זירה" ייחד לו כמה דקות, והציג בהרחבה ציוצים הקוראים לכינון נורמליזציה בין שתי המדינות. לינק לתכנית (הדיון בישראל מתחיל בדקה 6:07).

ההשטאג #سعوديين_مع_التطبيع צוייץ לראשונה בסוף מאי ובצידו נכתב "השלום הוא מבוקשנו" (ראו התמונה המצורפת).

בהדרגה הפך לפופולארי כשעשרות אלפים גולשים (נכון לכתיבת שורות אלה) ציינו אותו בכל הרשתות החברתיות. כך למשל כותב עומר אל-עולימי כי שלום הוא הבחירה הטבעית של עמים ומדינות. אבו שוג מציין, כי ישראל מעולם לא תקפה את סעודיה, ולא חתרה תחת משטרה באמצעות מיליציות (רמז עבה ביותר לאיראן), והיא "אינה תומכת בטרור".

סעודים בעד נורמליזציה

גולשים אחרים רתמו את (תחזיקו חזק)… מסגד אל-אקצא (!) לטובת נירמול היחסים בין המדינות.

מדחת מתרעם כי אינו מורשה להתפלל במקום השלישי בקדושתו לאיסלאם, כל זאת בשל "אי אלו פלסטינים" שממילא עומדים בתור להגירה בשגרירות ארה"ב.

במילים אחרות – מדחת מקבל את טענת ישראל כי היא מאפשרת חופש פולחן מלא לבני כל הדתות ומאשים את הפלסטינים בצביעות.
הוא לא היה היחיד שנימק את עמדתו במונחים אסלאמיים. גולש סעודי בשם נאצר מגייס לא פחות מאשר את את הקוראן לטובת נירמול היחסים. הוא מצטט פסוק ידוע "לכם דתכם ולי דת" (קוראן 109: 6), ומפרש אותו כהיתר למתינות בין מדינית וליחסים טובים:

האשטג -#سعوديين_مع_التطبيع

לדבריו, הנורמליזציה חיונית להגדלת ההזדמנויות המסחריות והכלכליות, וכי "איננו מרוויחים מהריחוק ומהעוינות".

גולשים רבים, גם סעודיים, אך בעיקר פלסטיניים, החלו לענות למצדדי הנורמליזציה. על פי רוב, התרעמו מתנגדי הנורמליזציה על העדפתם של הסעודים את היחסים עם ישראל על פני הסולידריות האסלאמית, ולא שכחו לצטט כמה מהדברים החמורים שאמרו מלכים סעודיים נגד ישראל ועוד ציטוטים ממסורת האסלאם שיש בהם לחזק את עמדתם.

היו גולשים שהפיצו גירסה משולבת של דגל ישראל וסעודיה, לאמור – הסעודים הם ציונים.

סעודים ציונים

גולשים קטריים ניצלו את המצב כדי "לחמם" את האווירה והעלו תמונה המציגה את נתניהו והמלך סלמאן באדם אחד, ותחתיו הכיתוב "אאל יהוד" (בית יהוד, פרפרזה על "בית סעוד").
שלא במפתיע, הוויכוחים גלשו לנאצות, אפילו גסות, בייחוד מצידם של פלסטינים, כמו היריקה בפני משפחת המלוכה הסעודית על רקע מסגד אל-אקצא.

מחאה על רקע כיפת הסלע

היה זה כבר יותר מדי עבור הסעודיים, שיצאו חוצץ כנגד החוצפה הפלסטינית. הגולש "מיתעב" מתרעם על ה – "הפלסטינים הבוגדנים", וזאת למרות "המיליונים ששפכנו עליהם", ומנגיד אותם לישראל המכבדת את סעודיה.
לפוואז אל-ח'ליפי (בתמונת המסך מאל-ג'זירה המצורפת) נמאס גם הוא מהפלסטינים.

הוא מתפלל לשלום מסגד אל-אקצה, ומציין "הפלסטינים אינם מעניינים אותי". הוא מסביר את תמיכתו בנורמליזציה בשיקולים של ריאל-פוליטיק. כל מדינה צריכה לקדם את האינטרסים שלה ונורמליזציה עם ישראל היא אינטרס סעודי מובהק.

צילום מסך

גולשת כוויתית אף שאלה מדוע סעודיה צריכה להימנע מנורמליזציה, בעוד מדינות ערביות ואסלאמיות אחרות מקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל.

גולשת מכווית

חשבון טוויטר המתמחה בסקרים אינטרנטיים ביצע משאל בין כ-1,800 גולשים באשר ליחסים עם ישראל. עולה כי כ-30% מהם (ללא אבחנה בין מדינות) רואים באופן חיובי יחסי נורמליזציה בין סעודיה וישראל. מספר הגולשים הוא נמוך, ואחוזי התמיכה אינם מרשימים. אך יש לזכור כי הקמפיין הינו רק בראשיתו ואחוזי פתיחה כאלה לאחר עשרות שנים של הסתה נגד ישראל מהווים נקודת פתיחה מעודדת ביותר.

סקר סעודי

הרוביקון נחצה.

עצם הדיון הפתוח בו סעודים מדברים בגלוי על רצונם לקיים יחסים נורמליים עם ישראל הוא הישג אדיר להסברה הישראלית.

הרשתות החברתיות תוססות מתמיד, והקולות הפרו-ישראליים מתחזקים מיום ליום.

ישראל היא חלק מהשיח הערבי כבר שנים, וקלה נשמע היטב בדף הפייסבוק הפופולארי, "ישראל מדברת ערבית" שזכה ליותר ממליון לייקים (!)

דף מעריצים ישראל בערבית

ישראל היא כבר חלק מהמזרח התיכון של ימינו. תמיכה בה כבר אינה טאבו, ומתנגדיה הערבים מצויים מזה כמה שנים במגננה. יש סיבה לאופטימיות.

נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About guy maayan

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “על ההאשטג "סעודים בעד נורמליזציה" שמעורר סערה

השאר תגובה