האתר המשובח, מ"מרי, מביא ציטוט ממחקר מקיף שערכה ממשלת לבנון לגבי סוגיית הפליטים הפלסטינים במדינת לבנון.
עפ"י הסקר, של מפקד האוכלוסין הפלסטיני בלבנון, שפורסם ב-21 לדצמבר 2017, בעקבות מפקד הפליטים הפלסטינים בלבנון, דווח כי מספרם במדינה הוא 174,422. המפקד, שנקרא "מפקד האוכלוסין ובתי האב הכללי במחנות הפליטים ובריכוזים הפלסטינים בלבנון" ארך כשנה, ובוצע במשותף על ידי מנהלת הסטטיסטיקה המרכזית של לבנון ומנגנון הסטטיסטיקה הפלסטיני המרכזי של הרשות הפלסטינית, ובחסות ועדת ההידברות הלבנונית-פלסטינית. עריכת המפקד יצאה לדרך לאחר החלטה שקיבלה ממשלת לבנון ב-25.8.2016 ולאחר חתימה על מזכר הבנות בנושא בין ממשלת לבנון לרש"פ חודשיים לאחר מכן. המפקד נערך הן במחנות הפליטים הפלסטינים שם הוא כלל את כל יושבי מחנות הפליטים ולא רק את הפלסטינים, והן בריכוזים אחרים של פלסטינים בלבנון.
אלא מה היא?
הבעיה הפלסטינית, מטופלת באופן אקסלוסיבי ע"י רשות ייעודית, שהוקמה ע"י האו"ם ששמה הוא אונר"א (UNRA).
באתר הבית של הרשות לשיקום הפליטים הפלסטינים, תחת כמות הפליטים הקיימים במדינה, יש את המספר 449,957 , המספר מעודכן נכון ליום ה- 1.7.2014.
אז איך יכול להיות, שקיים הבדל של מעל פי 2.5, בין הנתונים העדכניים של ממשלת לבנון (שכאמור עשתה את המפקד בשילוב הכוחות הפלסטיניים במדינה והרש"פ) לאונר"א?
דוגמא אחת טובה יכולה להיות ההחלטה של הממשלה הלבנונית לפני כשנה לבנות חומה מסביב למחנות הפליטים שלהם, כפי שדווחתי בעבר באתר זה.
אבל בכל הכבוד, למחדל ה-"נוראי", של כיתור פלסטינאים בגדר (ועדת חקירה מישהו?), חייהם של הפלסטינים (בניגוד לאחיהם בסוריה) שלווים ושקטים בצורה יחסית, ושום חומה, לא מהווה הבדל כזה דרמטי במפקד האוכלוסין בתקופה של פחות מ- 3 שנים.
האמת היא בנרטיב.
ראשית עובדי אונר"א, אלו המרכיבים את השדרה הניהולית ועובדי השטח, מוטים באופן ברור להנצחת המצב הקיים.
הנה למשל, רק ביום ו' האחרון, מאות תלמידים ועובדים באונר"א הפגינו ברפיח במחאה על קיצוץ הסיוע לסוכנות האו"ם האחראית על ה'פליטים' הפלסטינים כדי להדגיש את דבקותם בזכות השיבה. עיתון חמאס "פלסטין" מדווח, כי ראש איגוד העובדים באונר"א ברצועת עזה, אמיר אל-מיסחאל, אמר בנאומו בפני המפגינים כי "המתאספים באו כדי להביע את זכותם לשיבה" וכי "את הזכויות אין מקבלים בתחנונים אלא יש לחלצם בכוח".
הרצון של "תעשיית" הפליטים הקיימת במרחב היא השימור המלא של אותם אלה כנתינים משוללי אזרחות, היושבים על "המזוודות" וממתינים לשוב למולדתם.
ככל שיש יותר בהגדרה פליטים שכאלה, המספרים מאיימים יותר, הפתרון דרמטי יותר, ותעשיית אונר"א ממשיכה לפעול במרחב ולהשיג אפקט דו-שימושי, המשך פרנסת העוסקים בארגון והשארת בעיית הפליטים כחלק מההתקוממות.
ממשל טראמפ החליט כבר להקפיא יותר ממחצית מכספי הסיוע שהתכוונה להעביר לאונר"א – סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים הפלסטינים. כאשר ההחלטה הייתה כי האמריקנים יעבירו 60 מיליון דולר בלבד, מתוך 125 מיליון דולר שתוכננו במקור.יתרת הסכום הוקפאה "עד להחלטה חדשה".
ארצות הברית היא התורמת הגדולה ביותר לסוכנות אונר"א, ומעבירה לקופתה כ-300 מליון דולר מדי שנה. רק בשנת 2016 תרמה לאונר"א 368,429,712 דולר.
גם הסנאט האמריקאי, על כל 100 חבריו, שלח מכתב חתום למזכ"ל האום, בו התייחס לסוכנות הפליטים הפלסטינית – אונר"א. במכתב צויין כי הסוכנות מוטה נגד ישראל ומשמשת כפלטפורמה נגד ישראל. הארגון חייב לערוך רפורמות משמעותיות באופן פעילותו או שיסתכן בהפסקת העברת תקציבים.
אז בפעם הבאה שמספרים לכם על המספרים של פליטים פלסטינאים, או שארגון אונר"א מספר על מפקדים שהוא עורך, אנא קחו אותם ברמת הספקנות המתבקשת…
נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק או בטוייטר