מאת: זיו גולדפישר
בנימין נתניהו אוהב להצטלם עם מנהיגים שמגיעים לבקר ולהכריז: "אין בידוד מדיני". נשיא ארצות הברית, ראש ממשלת הודו, נשיא רואנדה. וזה רק חלק מרשימה ארוכה של ראשי מדינות ושרים בכירים שפקדו את ישראל.
אין בידוד מדיני.
אבל המציאות, צריך להודות, שונה.
מנהיגים מגיעים לכאן, אבל בקרב האזרחים ברחבי העולם, האיש ברחובותיהן של במדריד, ברלין ולונדון – יש שנאה כלפי מדינת ישראל. מבחינתם, מדינת היהודים יכולה להיעלם. סקר שערכה רשות השידור הבריטי, ה-BBC מראה שישראל היא את המדינות השנואות בעולם. רק איראן, פקיסטן וצפון קוריאה אהודות פחות.
על אף הרוח העגומה מהסקר, עיון בו מראה כמה דברים מעניינים:
1. ארה"ב היא המדינה שאזרחיה אוהבים את ישראל יותר מכל מדינה אחרת. 59 אחוזים הציגו עמדות חיוביות כלפי המדינה, מול 28% שהביעו דעות שליליות. אבל אסור לשכוח, מנגד, שרוב האמריקאים הצביעו בבחירות האחרונות בעד הילארי קלינטון (אם כי שיטת האלקטורים הביאה לבית הלבן את טראמפ), ואם נזכיר כאן גם את העובדה שה-BDS צובר יותר ויותר אהדה בקמפוסים האמריקאים, ניתן להבין שהתמיכה האמריקאית לא תישאר לנצח.
2. מדינות אפריקה, המיוצגות בסקר ע"י קניה וניגריה, אף הן אוהדות את ישראל. יש לכך מספר סיבות, בין השאר העלייה במספר האוונגליסטים ביבשת. ההערצה הזאת באה לידי ביטוי בהערכה לנתניהו, שזכה לכבוד מלכים בביקור היסטורי שערך באפריקה בשנה שעברה ואף השתתף בוועידת מדינות מערב אפריקה.. אבל גם כאן אסור לשכוח שהתמיכה העממית לא באה בהכרח לידי ביטוי פוליטי: ניגריה מונהגת על ידי מוסלמי, וניגריה את תמכה בהחלטה אנטי ישראלית באונסק"ו.
3. המהפכה האוונגליסטית בברזיל לא מצליחה לקצור את הפירות עבור ישראל. רק 13 אחוזים הביעו עמדות חיוביות כלפי ישראל במדינה שרבע מאזרחיה מוגדרים כאוונגליסטים. האם ייתכן שגם האוונגליסטים מתרחקים מישראל?
4. באירופה המצב נואש. המדינה העוינת ביותר לישראל היא בריטניה, עם 66 אחוזים שהביעו דעות שליליות. בגרמניה רק 7 אחוזים הביעו עמדות חיוביות כלפי ישראל. ואפילו יוון, שנתניהו נוהג להציג את יחסיו הטובים עם ראש ממשלה ציפראס, רחוקה מלהיות ידידותית. מנגד, במזרח אירופה, המצב מעט יותר אופטימי: מספר הרוסים שהביעו עמדות חיוביות כלפי ישראל היה גבוה מאלה שהביעו עמדות שליליות. אבל אסור לשכוח לרגע שהנשיא פוטין נוהג לחבק את איראן ואת אסד.
5. למרות החיבוק החם בין מודי לנתניהו, ההודי הממוצע קצת פחות מעריך את ישראל. בסין, לעומת זאת, כשליש מהאזרחים הביעו עמדה חיובית כלפי ישראל – זינוק משמעותי ביחס לסקר הקודם שפורסם ב-2014, אז רק 13 אחוזים הביעו עמדה חיובית.
6. המדינה העוינת ביותר לישראל היא טורקיה, עם 77 אחוזים שהביעו עמדות שליליות – יותר מפקיסטן ואינדונזיה, שתי מדינות אסלאמיות שאינן מקיימות קשרים עם ישראל.
בשורה התחתונה רק 25 אחוזים הביעו עמדות חיוביות על ישראל מול 50 שהביעו עמדות שליליות. וכאן אפילו החיוכים של ביבי לא מצליחים להשפיע.
נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק