מודעות פרסומת
דגל המדינה, יוצר - Amos Ben Gershom, אתר - לע"מ

עשר סיבות לגאווה ישראלית

0 0
Read Time:7 Minute, 7 Second

מיד לאחר יום השואה ורגע לפני יום הזיכרון ויום העצמאות, מביא לכם פורטל "קצרצים" 10 סיבות מצוינות לגאווה של עם שיוצר, מוביל ומנהיג את העולם בתחומים הקשורים לאיכות חייהם של כל יושבי הכדור הזה. הקריטריונים להצגת התחומים האלה היו פשוטים. אנחנו חייבים להיות מובילים בעולם בשנים האחרונות,  והתרומה חייבת להיות לכלל האנושות. אז שבו לאחור, קחו לכם 5 דקות לקרוא ולהבין, איך עם שקם מחורבות השואה, בנה חברה משגשגת, פורחת וכזו שמובילה את העולם בהווה לעתיד טוב יותר.

  1. ישראל מובילה עולמית בחדשנות: ישראל דורגה במקום הראשון במדד החדשנות של בלומברג לשנת 2016 בקטגוריית ההשקעות במחקר ופיתוח כאחוז מהתוצר המקומי הגולמי (GDPP) ובקטגוריית ריכוז החוקרים, שמודדת את מספר החוקרים, כולל דוקטורנטים, שעוסקים במחקר ופיתוח ביחס לגודל האוכלוסייה. התוצר הנלווה של ההשקעה הזאת מציב את ישראל בחזית העולמית של רישום פטנטים, פיתוח תרופות ומחקרים קליניים, פיתוח תעשיות היי-טק, ושליטה במרחב הידע והמידע. בשנה שעברה (2016) קרנות הון סיכון השקיעו בישראל 4.5 מיליארד דולרים ומעל 80% מהמימון הגיע מחברות זרות ורבות מהחברות הבינלאומיות הפועלות בישראל החלו ברכישת חברות הזנק.

  2. ישראל במקום הראשון בעולם בתחום המים: על פי הדירוג העולמי השנתי של דלויט, ישראל מדורגת מקום הראשון בתחום המים והסניטציה. דוח דלויט מציג מדי שנה את הדירוג העולמי של כלל המדינות בתחומים שונים ונרחבים, ביניהם: חינוך, מים, תשתיות, סניטציה ובריאות. ישראל הוצבה במקום הראשון בעולם בתחום המים והסניטציה והדו"ח העניק למדינה את הציון העגול 100. כזכור למרות תופעת ההצחחה המתרחבת, ושנות המחסור בגשמים , הצליחה התעשייה הישראלית לעשות את הבלתי ייאמן, ובד בבד הצליחה מחד להשיב מים אפורים לשימוש חקלאי  ומאידך להתפיל מי ים לשתיה . חשוב להדגיש גם  את השיפור הדרמטי במערכת הובלת מים (ששוקמה בשנים האחרונות ע"י תאגידי המים)  שהחליפו צנרות והקטינו את הפחת (מים מטפטפים אבודים) לאזור ה – 7% בלבד. לשם השוואה, תוכנית ממשלת ברזיל, שבשנת 2030 (!), יעמוד הפחת על 20%. מעבר לכך, שיטת ההשקייה בטפטפות המביאה לחסכון במים (במקום שיטת ההצפה). כל השיטות הללו מביאות לכך שבשנת 2015, הכניס שוק המים לישראל סכום של כ – 6 מליארד ש"ח בייצוא והביא מדינות מאפריקה, אסיה, ואפילו מקליפורניה הגדולה ללמוד איך עושים את זה נכון. לאחרונה אף נתבקשה עזרתה של ישראל במאמצי שיקום נהר הגאנגס שבהודו. בזכות ניהול משק המים, מזרימה ישראל לשכנתה ממזרח, ירדן, כמות של 100 מליון קוב מים, חלקם על חשבון העברה עתידית של מים ממפעל ההתפלה לכשיופעל בטאבה. מעל הכל, קחו כמה דקות וצפו בפעילות של הארגון הישראלי, INNOVATION AFRICA , שמצליח לייצר בסאב סהרה, מים מאנרגיה סולרית, ובכך לאפשר למליוני פיות צמאים לקבל מים זורמים ב – 7 מדינות באפריקה.
  3. בית חולים שדה של צה"ל מדורג במקום הראשון בעולם: ארגון הבריאות העולמי של האו"ם הכיר בבית חולים שדה של צה"ל, כביה"ח היחידי ברמה 3, הנחשבת לרמה הגבוהה בעולם – ובכך הפך למעשה את ישראל למובילה בתחום זה. חשוב לציין כי ביה"ח שדה הצהלי מתייצב בכל מקום בעולם, ומגיש עזרה ללא הבדל של דת, גזע או מין, ובכלל זה גם לפצועים סוריים. בית החולים נפרס לפני כשלוש שנים באסון רעידת האדמה בנפאל והעניק טיפולים רפואיים למשפחות, ביצע ניתוחים מורכבים, ואף תפקד כבית חולים לכל דבר בחודשים שלאחר האסון. ישראל נתנה סיוע עולמי למספר רב של מדינות בשנים האחרונות ובהם בנפאל, בפיליפינים, ביפן ובהאיטי.
  4. ישראל מדורגת במקום הראשון בין  הכלכלות המובילות בעולם בקטגוריית היכולות הטכנולוגיות והמדעיות – עפ"י מדד הדינמיות העולמי (GDI – Global Dynamism Index) אותו עורכת פירמת רואי החשבון פאהן קנה ושות', אשר מעריך ומדרג את סביבת הצמיחה העסקית ב-60 הכלכלות הגדולות בעולם ב-12 החודשים הקודמים למחקר, ישראל מדורגת במקום הראשון בין  הכלכלות המובילות בעולם בקטגוריית היכולות הטכנולוגיות והמדעיות לשנת 2015. עורכי המחקר של Grant Thornton העולמית כותבים:

    “ישראל הפכה לכוח גלובלי בהנדסה ובהיי טק מאז שנות ה-90 וכוללת כעת את הריכוז הגבוה ביותר בעולם של חברות היי טק מחוץ לעמק הסיליקון. כמו כן, בישראל יש יותר מדענים ואנשי טכנולוגיה לנפש ביחס לכל מדינה אחרת”.

     

  5. ישראל במקום הראשון בעולם בהשקעה במחקר ופיתוח כחלק יחסי מהתוצר –  עפ"י דו"ח המדדים בתחום מדע וטכנולוגיה של ארגון ה – OECD, ישראל עומדת במקום הראשון בעולם עם 4.25% בהשקעה במחקר ופיתוח.

    מקור- דו"ח תחום מדע וטכנולוגיה – OECD


    מעבר לזה שישראל במקום הראשון בעולם, הרי שרק קוריאה משקיעה מעל 4%, וכמעט פי-2 מממוצע ה-OECD העומד על 2.4%.

     

  6. ישראל במקום הראשון בעולם בחוקרים ביחס לכח העבודה – בישראל יש 63,521 חוקרים (נכון לשנת 2015) במשרה מלאה, שהם 18 פר אלף עובדים, מקום ראשון ב-OECD בהפרש מרשים מהמקום השני (פינלנד)  וכפול מהממוצע.

    דו"ח תחום מדע וטכנולוגיה של חוקרים – OECD

    רוב החוקרים בישראל מעוסקים במגזר הפרטי כאשר פחות מ-10,000 באקדמיה וכ- 500 בממשלה, מה שמעיד על ישראל כמרכז מחקר ופיתוח בינ"ל בהשקעה של כסף זר בישראל.

  7. ישראל מובילה עולמית בטיפולי פוריות במבחנה (IVF) – ישראל היא שיאנית עולמית בטיפולי הפריה חוץ־גופית: 4.3%  מכלל התינוקות בארץ נולדים כתוצאה מ־IVF, לעומת אחוז וחצי עד שניים בלבד במדינות מערביות אחרות, בהן ארה"ב ואנגליה. במספרים מוחלטים, הנתונים מרשימים אף יותר: בשנים האחרונות נולדו בארץ יותר מ־7,000 תינוקות בשנה באמצעות הפריה כזו. בסך הכל, בין השנים 2000 ל־2013 נולדו כ־60 אלף תינוקות מבחנה ישראלים. בהתאמה, מספרן של היחידות להפריה חוץ־גופית, שפזורות מבאר־שבע ועד נהריה, הוא הגבוה בעולם, ביחס לגודל האוכלוסייה: לא פחות מ־27! מעבר לכך, התפתחה תעשייה עולמית שלמה של הגעה לישראל על מנת לעשות שימוש בשירותי טיפולי הפוריות המבחנה הישראלית. נתון חשוב נוסף בהקשר טיפולי המבחנה מתבטא בשיעור הפירון בישראל, המהווה שיא במדינות ה- OECD, עליו כתבתי בעבר בהרחבה.

    טיפולי פוריות, יוצר – PublicDomainPictures, אתר – PIXABAY.COM


  8. עסקה הגדולה בעולם לשנת 2017, רכישת חברת מובילאיי – העיסקה הגדולה ביותר שנחתמה השנה (2017) בעולם ואחת מ – 9 העסקאות הגדולות ביותר אי פעם בתעשיית ההי-טק, הייתה רכישתה של החברה הישראלית MOBIL EYE ע"י חברת אינטל בסכום של 15.3 מליארד דולר (העיסקה הגדולה ביותר אי פעם של מכירת חברה ישראלית). זאת ועוד זאת, אינטל הצהירה כי היא תעביר את מרכז פיתוח הרכב האוטונומי שלה לישראל. בשנים האחרונות הפכה ישראל למעצמה עולמית בתחום הרכב כאשר השינוי שעובר הענף וכניסתה של הטכנולוגיה לתחום העלו את ישראל על המפה. לצד ווייז ומובילאי, שכולם כבר מכירים, פועלים בישראל עשרות סטארט-אפים המפתחים טכנולוגיות מתקדמות לעולם הרכב – והמשקיעים לא נותרים אדישים. צפו בטבלה המצורפת מכתבה באתר דהמרקר:

     

    קודם לכן, ניסוי המכוניות החשמליות הראשון בעולם, ע"י יזם ישראלי התחיל בישראל (בטר פלייס) ולאחרונה הצהיר שר התחבורה כי בנתניה יוקם מרכז ישראלי-אמריקאי לנהיגה אוטונומית.

  9. הטכניון דורג במקום הראשון בעולם בתחום רשתות המחשבים – אתר CSRankings, המדרג מוסדות אקדמיים על סמך היקף הפרסום בכנסים המובילים במדעי המחשב ובהנדסת מחשבים, מציב את הטכניון במקום הראשון בעולם בתחום רשתות המחשבים ובמקום השני בעולם בשטחי התאוריה של מדעי המחשב, זאת על פי הפרסומים לאורך זמן (בין השנים 2017-1970). בחתך של השנים האחרונות עולה הטכניון לעשירייה הפותחת בתחומי מפתח נוספים ובהם למידה חישובית, ארכיטקטורות מחשבים וקריפטוגרפיה. לכל הדירוגים האלה תרמה שורה של חוקרים מהפקולטה למדעי המחשב ומהפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי בטכניון.

    הפקולטה למדעי המחשב בטכניון,מקןר- אתר רשמי טכניון

     

  10. בישראל מספר חברות ההזנק (סטרט אפ) לנפש הוא הגבוה בעולם – מדי שנה נפתחים בישראל כ-600 חברות סטארט אפ, זאת לעומת כ-250 בלבד באירופה וכ-100 ביפן. תעשיית ההזנק גם ממוקמת במקום הראשון בעולם בגיוס הון. בשנת 2015 לשם דוגמא, השיגו חברות הסטארט אפ הישראלי סכום של כ-3.58 מיליארד דולרים שגויסו על-ידי 373 סטארטאפים שונים המהווים סכום של 423$ לנפש. בארצות הברית, לשם השוואה, הושקעו במהלך 2015 בסטארטאפים כ-60 מיליארד דולר. ההפרש אולי נשמע גדול, אבל אם אם נביט בהשקעות באופן יחסי, נגלה כי המדובר ב – 186$ לנפש, ושאר העולם נמצא הרחק מהמובילות: באירופה כולה הושקעו בשנה שעברה כ-12 מיליארד דולר (כ – 16$ לנפש) ובסין כ-20 מיליארד דולר, המהווים כ- 14$ לנפש (לפי CBInsights) כל אלו סכומים גבוהים באופן אבסולוטי, אבל זעומים ביחס לגודל האוכלוסיה בהשוואה לישראל.
    ואם כל זה עדיין לא שכנע אתכם, אז נסיים במה שחושב עלינו האבא המייסד של תעשיית ההיי – טק, ביל גייטס:

    Israel is a home to one of the most highly educated, entrepreneurial and multicultural workforces in the world, international R&D centres, cutting-edge technologies, products and services that impact lives and markets around the globe. Israel’s thriving startup industry and a flourishing business ecosystem have truly earned Israel the title of Startup Nation.

     

    חג עצמאות שמח!

    להצטרפות לדף הפיסבוק של "קצרצרים" יש ללחוץ פה

About Post Author

קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

השאר תגובה