אני עומד בדום מתוח ומצדיע לשר ישראל כץ- גדול הרפורמטורים במשרד התחבורה, הבולדוזר, השופל, ה- D9 וכל כינוי אחר הלקוח מעולמות ההנדסה.
ולהלן היתרונות העצומים בהקמת קו הברזל (עפ"י סדר חשיבות יורד).
1. חלופה למונופול של תעלת סואץ– חשבו על המרכזיות של ישראל לאורך כל ההיסטוריה, גשר מחבר בין מזרח למערב שנקטע בעקבות העוינות של המדינות השכנות בגלל הקמת המדינה (קו הנפט מעיראק לחיפה למשל שבוטל).
היכולת של אוניות מסע להגיע לנמל אילת,לפרוק סחורה מהמזרח ומשם הופ ברכבת לאוניות שעוגנות באשדוד לכיוון אירופה היא עצומה.
רק האגרות שגובה מצרים למעבר בתעלת סואץ (שהחלופה היא מסלול שיוט מסביב לאפריקה) מייצרת הכנסות של 15 מליארד דולר בשנה.
אני אפילו לא מתחיל לדבר על היתרונות הגיאופוליטים-אסטרטגיים של ישראל עם החלופה הזאת ובדגש למדינות המזרח ואיך מתרגמים את זה לסחורה עוברת לסוחר (למשל הצבעות באו"ם).
2. קירוב הפריפריה למרכז – הרכבת כפתרון יעיל,מהיר וזול תאפשר את מדיניות פיזור האוכלוסין מחד ותנועת אנשים מהמרכז למרכזי פיתוח המוקמים (עיר הסייבר ב"ש ) ושיוקמו בנגב מאידך.
3. שדה"ת הבינ"ל בעובדה– כבר ב-2017 יפעל שדה התעופה הבינ"ל (המשמעותי) השני בישראל.
הנגשה אליו באמצעות הרכבת תייצר חלופה אמיתית ומשמעותית לנתב"ג (כבר היום מדברים על טיסות לארה"ב ב-500$ אבל אם רק להגיע לשם עם מונית/רכב שכור עולה באזור ה-200$ הנוספים, זאת כבר לא חלופה אמיתית,שלא לדבר על הזמן המבוזבז).
4. הפחתה משמעותית של התאונות בכביש הערבה שהוא כביש אדום ארוך,חד גוני וברובו ללא גדרות הפרדה.
5. יצור של ענפי תעשייה משנים באזור אילת (עמילי מכס,מנופאים,מלגזנים וכו') לעמוד בשטף הסחורה שיעבור דרך נמל אילת וסיוע ממשי לעיר שבה תעשיית התיירות בנסיגה מתמדת.
בקיצור- סחטיקה (בונה) ישראל (השר) כץ….