ראש ממשלת בריטניה, תרזה מיי, נשאה אתמול את הנאום המכונן שלה לגבי חזונה ל – "בריטניה הגלובלית". היה זה נאום מבריק שבהמלצה חמה אמליץ לראות את כולו כאן.לאלה מכם, שמבקשים לקבל את עיקרי הנאום ומתורגם לעברית, אמליץ לקרוא את הפוסט הבא ולהביט בסרטוני הוידיאו המתורגמים ומתוקצרים.
מאת: קובי ברדה
בריטניה הגלובלית
מהלך המיתוג מחדש של בריטניה יצא לדרך עם חזרה לשורשיים. הרצון לחזור לאומה שעליה נאמר "Britain rule the waves"' אומה שמתחה את קצוותיה בגילויים של עולמות חדשים, סחר וקידמה, כל זה מתקפל לתוך הסלוגן: Global Britain. בנאומה היא מושיטה יד לחברים ותיקים , אך באמצעות השחרור מכבלי הממשל המרכזי שבבריסל, גם לשותפים חדשים כאשר הרצון המלווה את כל חזונה היא חזרה לימים בהם היא בריטניה הייתה מובילת המסחר בעולם.
ההסבר לניתוק מהאיחוד האירופי
בנאומה היא פונה ישירות לציבור האירופאי ומונה בפניו את הסיבות לעזיבה של בריטניה מהאיחוד האירופי. היא מסבירה כי הרקע ממנו צמחה בריטניה שונה מזה שהגיעו שאר המדינות וכי העם הבריטי איננו חש בנוח מההחלטות הנלקחות בבריסל (מקום מושבו של האיחוד האירופי) , כדי לשמר קונפרמיסטיות ואחידות, במקום ההחלטות שצריכות להילקח בלונדון. התחושה הרווחת בקרב האנגלים כי החיבור עם אירופה סגר אותם בתוך קופסה ולא איפשר להם לפתח קשרים גלובליים יותר.
יד מושטת להמשך שיתוף פעולה עם האיחוד האירופי
תרזה מיי מתחייבת להמשיך ולהעניק את שירותי המודיעין והחיילים הבריטים המוצבים באירופה. היא מבקשת לדבוק בקשר של מעבר חופשי של סחורות ומידע אך מודיע כי כללי ההגירה לבריטניה ישתנו ולא יהיו כשביו בעבר. בכך למעשה מנסה לשרטט את הקו העיקרי שבגללו הצביעו הבריטים כדי לצאת מהאיחוד האירופי. לצד היד המושטת וההבטחות להמשך תמיכה וסיוע בכל התחומים- האזרחיים,הצבאיים,ההשכלה והכלכלים, מזהירה תרזה מיי כי מי שיחשוב לנצל את ההזדמנות הזאת כדי "להיפרע" מהבריטים ולנקום בהם על הבריקזיט, יהיה לא יותר ממי שבחר לפגוע בעצמו ובהוויתו.
ההחלטה להביא את משאל העם להצבעה בפרלמנט
כתבתי בעבר על המהלך להבאת לוחות הזמנים על ההכרזה לקראת היציאה שאושר בפרלמנט. ברקע קיימת פסיקה של ביהמ"ש העליון כי ההחלטה חייבת לעבור את בית הנבחרים ולכן רוה"מ מיי, מחליטה ללכת בדרך המלך, ולהביא את ההסכם החתום בפני שני הבתים כדי לאשרר את ההסכם שיושג עם השלטונות האירופאיים.
סיכום
תרזה מיי נחושה להמשיך בתהליך הברקזייט ולסיים את שהובטח לציבור הבריטי. נאום מעורר ההשראה שלה היה קריאת דרך ליבשת לגבי האופן שבו ייעשו "הגירושים" הללו והיום שאחרי שתתנתק הממלכה המאוחדת מהאיחוד האירופי.
תרזה מיי משרטטת את הכיוון האטסטרטגי בו היא הולכת בעידן של מהפכת המידע וקוראת לבעלי מקצוע ואנשים מבטיחים להגיע לבריטניה בכדי לסייע לה לקשור קשריים מסחריים,מדעיים ואחרים עם כל אומות העולם ולהחזיר את הכתר לאומה ששלטה בעבר בחלק גדול מאוד של העולם.
כותב שורות אלה מאמין, כי החלון שנפתח במסגרת דיכוי ההחלטה שרצו קרי-אובמה להביא בפני מוע"ב, בשיתוף עם מטרייה של הנשיאות של טראמפ , תקרב עוד יותר את ישראל ובריטניה, 100 שנים לאחר הצהרת בלפור.