גרמניה פרסמה אזהרת מסע היום (ה'), וקריאה לנקוט משנה זהירות לאזרחיה המתכננים לנסוע לטורקיה.
מעבר לכך ממשלת גרמניה איימה בצעדים שעשויים לפגוע אנושות בהשקעות הגרמניות בטורקיה.
הצעדים הללו באו על רקע מעצרם של 6 פעילי זכויות אדם ובהם פיטר שטונדר (Peter Steudtner) בהאשמה של חתרנות נגד הממשל הטורקי.
*****
הצעד הזה מהווה צעד אחרון (עד כה?!) בדרדור היחסים שבין אנקרה לברלין בחודשים האחרונים.
זה החל בסירוב גרמני לאפשר לנציגי הממשל הטורקי להופיע על אדמתם בעצרת לפני משאל העם, מה שהביא את ארדואן לקרוא לממשלה הגרמנית "מתנהגת כמו הנאצים ומסייעת לטרור" .
ההשוואה התכופה לשלטון הנאצים, הביא את פולקר בופייר, ראש הממשלה של מדינת הסן, וסגנה של מרקל במפלגה הנוצרית-דמוקרטית, לציין בפני רשת הטלוויזיה המקומית DLF שארדואן וממשלתו עברו קו אדום. "יש גבול. ארדואן וממשלתו אינם רצויים בארצנו, וחובה להבין זאת."
בסבב השני, בתחילת החודש, הגיש ארדואן בקשה רשמית לממשלה הגרמנית להופיע בעצרת מול אזרחים טורקים במהלך השתתפותו ב – G20 , בקשה שסורבה ע"י ממשלת גרמניה ושהביאה את ארדואן לציין שגרמניה "מבצעת התאבדות" בכך שהיא אינה מתירה לו לנאום בעצרת של טורקים במהלך הביקור שלו בגרמניה.
*****
ברקע מרחפת כל העת , החרב המתהפכת הטורקית לביטול ההסכם שהושג בין טורקיה לאיחוד האירופי והצפת היבשת במהגרים.
ההסכם כולל את ההבטחה כי טורקיה לא תאפשר למהגרים לצאת משטחה אל תוך אירופה ובתמורה יעניק האיחוד כ – 6 מיליארד אירו לטורקיה להתמודדות עם שיקום ושיכון המהגרים.
רק לאחרונה נחשף דוח סודי של הממשלה הגרמנית, שהודלף לעיתון הגרמני "הבילד" מזהיר כי למעלה מ-6.6 מיליון מהגרים ממתינים, בעיקר בארצות הים התיכון לחצות את הגבול ולהגיע לאירופה. המספר כולל יותר מ-2.5 מיליון בני אדם בצפון אפריקה שמתכננים לחצות את הגבול דרך הים. ממשלתה של הקנצלרית אנגלה מרקל לא הגיבה על פרסום הדוח, שלפי העיתון הגרמני יועד לצרכים פנימיים גרמניים בלבד.
*****
על חשיבות התיירות לטורקיה
בהתחשב בעובדה כי גרמניה היא נתח השוק הגדול ביותר בעולם ( עם 15% מכלל כל התיירים בטורקיה כמצורף בטבלה) עם 3.89 מיליון מבקרים בשנה במהלך 2016 ( לעומת 5.58 מיליון בשנת 2015) מדובר באיום משמעותי.
חשוב להבין כי שוק התיירות עבור טורקיה הניב הכנסות של 3.7% מהתמ"ג, במסגרת של 600 אלף משרות, או 2.3% מכלל התעסוקה. עוד מיליון משרות מועסקות במגזרים קרובים, כולל תעשיות מזון ופנאי.
בשנים האחרונות חוותה טורקיה גל של התקפות טרור שונות, חרם מאורגן של רוסיה בעקבות הפלת המטוס ואירועי ניסיון ההפיכה הכושלת מהווים קטליזטור לריסוק ענף התיירות בטורקיה שהביאה להתרסקות של 30% בכניסות תיירים לטורקיה, ואלפי מלונות המוצעים למכירה ללא דורש.
הנתונים הללו הביאו את קרן המטבע הבינ"ל לפרסם את התחזית שלה לירידה של כ – 10% בהכנסות הזרות, המתורגמת לירידה של 0.3-0.5% בתוצר. מעבר לתעשייה המיידית של מלונות, מסעדות ותחבורה, תעשיות קרובות דוגמת כמו תקשורת, מסחר קמעונאי, וטקסטיל חשו אף הם את האפקט. מחקרים מראים כי ההתאוששות צפויה להיות איטית, שכן אירועים חוזרים ונשנים של אלימות נוטים להיות בעלי השפעה ארוכת טווח על כניסות תיירים.
*****
הרטוריקה של גרמניה וטורקיה, שתי החברות בברית NATO, וכל הסימנים המקדימים, מראים על מסלול התנגשות ממש מעבר לפינה….
נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק