אחרי הניתוח שכתבתי בעיניים טרוטות בשעה 6:00 בבוקר, להיברו ניוז, בו אמרתי שתיקו הוא ניצחון גדול לביידן, ואחרי שכתבתי מה יכול להיות שביידן איבד הערב אצל הפרוגרסיבים, אני רוצה לעמוד על הסוגיה שעליה התחייבתי לדבר במספר פעמים ומקומות: האם טראמפ ייבחר מחדש?
מצבו של טראמפ, אם נרצה להמשילו לעולם הקורונה שבו אנו חיים, הוא מצב "קריטי אך יציב" וזה בגלל שלמרות שהוא מדדה בסקרים, זה עדיין בר תיקון/סגירה בחודש אוקטובר.
אז מה צריך טראמפ לעשות אם הוא רוצה לשמור על מושבו בבית הלבן?
נתחיל בצילום מצב, כאשר המכון היחיד שאני סומך עליו, מכון טראפלגר, מעביר את פנסלבניה ואת וויסקונסין לטור של ביידן, מה שמבטיח לו את הניצחון, נכון להיום.
זאת ואף זאת, כאשר טראמפ לא מצליח באסטרטגיה שלו להוכיח את הדימנציה של ביידן בדיבייט, והחשש מלתת לו את המפתחות למזוודת הפוטבול הגרעינית, הוא לא מצליח להרים את הרף לפקטור שאני מכנה מצביעי "זה נבלה וזה טרפה" כדי שישארו בבית, ומכיוון שממילא לא היו יוצאים להצביע עבורו, הופכים לנטו רווח עבורו
להלן מפת הדרכים לטראמפ, אם הוא חפץ בחיים פוליטים בבית הלבן:
1. הבייס: טראמפ נהנה מ-92% תמיכה בביס בסקר אחרון של מכון גאלופ, אלה מספרים שגם אסד האב לא זכה לקבל בסוריה.
המעניין בהקשר זה, שהבייס מתלכד סביבו ועולה מ-86% במאי למספר הבלתי נתפס כמעט הזה.
המטרה העליונה במעלה של טראמפ היא לשמר את הבייס נלהב. זה הוא יעשה באמצעות המינוי של השופטת ACB, הוא יוכל להשאיר את הבייס שלו אנרגטי, ובדגש מיוחד על האוונגליסטים (ניתוח נרחב על דפוסי ההצבעה שלהם בטור שכתבתי לקתדרת חייקין פה). טראמפ חייב להמשיך ולפמפם עבור הבייס את המסרים שהוא צורך ממנו ישירות באמצעות פלטפורמות הדיגטל, ובכל מקרה, להמשיך ולסחוט את הלימון לקצה.
את זה עושים בעבודת רגלים של רישום מצביעים חדשים (לדוגמא הפוסט על עליה של 91% בפלורידה ביחס לאוגוסט 16) ובפינסלבניה ביחס של 1:7 ברישום מצביעים, מול זה של המפלגה הדמוקרטית.
את הבחירות מנצחים דרך קולות בקלפי ולא בסקרים.
2. קורונה: המכשול הכי גדול של טראמפ הוא בחזית הדבקות המחלה..
המספר 200,000 מתים התרחשו במשמרתו, ולכן, אם חפץ חיים הוא, חייב להביא עד הבחירות את החיסון. בלי חיסון, מצבו יהיה קשה, ואכן, הממסד הבריאותי לא מתכנן "לחתוך קצוות", כדי לעמוד בדרישות הנשיא להצגת החיסון עד הבחירות, ולתת לח את תמונת הניצחון של הפשלת השרוול וזריקת חיסון שיתן לו ד"ר סיגל, רופא הבית של רשת פוקס, כפי ש-"נסגר" בניהם בוידיאו הבא.
בחזית הכלכית, הוא חייב לשמור על המספרים בגבולות הנסבלים, ולקוות שלפחות עד הבחירות, גם אם תהיה נסיגה, שתהיה הגיונית ונסבלת.
3. הקנוניה הרוסית: לפנינו יש כמה פצצות עומק קשות במיוחד, הן בשימוע בועדה של הסנטור הרפובליקני לינדזי גראהם, על מעורבות אובמה בהאזנות הסתר, והן את הדו"ח של החוקר המיוחד דוראהם, שעל עבודתו ניתן לקרוא פה.
אם אכן, שולי גלימתו של ביידן יעלו באש, בין אם דרך חקירת בנו ופרשת בוריסמה האוקראינית ששילמה כסף לבנו האנטר, תוך שימוש בקשרים של ג'ו, או דרך פרשת מכבסת הכספים שקיבל מרעייתו של ראש עיריית מוסקבה, או מכספים שקיבל מחברה בבעלות ממשלת סין, בבורד מנהלים שממנו התחייב להתפטר, הוא יכול לייצר תנודה משמעותית של קולות.
4. קמפיין "חוק וסדר": ככל שאי נחת נמשך ברחובות, הדעת נותנת שיותר ויותר אנשים ירגישו כי הם מסרבים להמשיך ולסבול את הסיטואציה של חיים תחת טרלול פרוגרסיבי.
בזירה הזו טראמפ יכול לנצל את ה-"דאבל קלאץ'". הוא חייב לירות בליסטראות מבחוץ על המפלגה הדמוקרטית וההקטבה הפרוגרסיבית שלה מחד, ולסכסך בין המיין סטרים הממסדי הדמוקרטי לזה הפרוגרסיבי ובכך לגדוע ממצביעי בארני ו/או מלניאלז להגיע לקלפיות. האג'נדה הזו, אמורה להביא את האנשים במרכז ובקצה השמאלי, לוותר על ההצבעה, וזה הופך להיות רווח נטו של טראמפ, בדיוק כפי שהיה כאשר במחוז הכי דמוקרטי של פנסלבניה, מחוז פלדלפיה (91% מצביעי הילרי) יצאו "רק" 61% להצביע, כאשר הקול השחור והמאוכזב נשאר בבית, ובכך מגיש את ה-20 אלקטורים על מגש הכסף לטראמפ.
5."הפתעת אוקטובר": ייתכן שטראמפ מחזיק בשרוול איזה אס, או ג'וקר, שאנחנו עוד לא יודעים עליו, ושיצוץ לפתע וישנה את האופן שבו מצביעים.
6. קולות המיעוטים: טראמפ סבל ממספרים נמוכים בקול השחור (8%), הקול היהודי (22%) והקול הלטיני. במחוזות מסוימים, למשל קלארק קאונטי (אתם מכירים אותו כלאס ווגאס) בנבאדה, ההטייה של הקול הלטיני, יכול להיות ההבדל בין לקטוף את נבאדה ואלי ניצחון כולו להפסד. רפורמות רבות נעשו ב-"קול השחור" עליו ניתן לקרוא פה, והקול היהודי, באמצעות ישראלים לשעבר פה, הכרייה של הקול הזה (שבניגוד לסחיטת הלימון של הבייס עם 92%) יכולה להיות קלה יותר, והמשך המחוות, באמצעות חתימת צווים נשיאותיים, יכולה להגדיל את המספרים של הקמפיין בסופו של דבר.
7. תוכנית גיבוי למדינות מתהפכות: הסקרים של טראפלגר אומנם נותנים את פנסלבניה וויסקונסין לביידן, אבל אם יהפכו את מיניסוטה (משנת – 1972 כחולה) ששם נתן מכון טראפלגר תיקו, ואולי את נאבדה, יכולה להיות "הפתעה" לא צפויה, ומצנח רזרבי לנצחון בבחירות.
לסיכום, מצבו של טראמפ, בעת כתיבת שורות אלה, לא טוב.
אבל כל המספיד את סיכויו, עושה זאת על אחריותו בלבד….
המחבר קובי ברדה הוא ראש "תוכנית גל" בשערי מדע ומשפט ומומחה לפוליטיקה אמריקאית. מחבר הספר: "המפתח להבנת דונאלד ג'יי טראמפ".
נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק, בטלגרם ובטויטר.