בימים אלה, המציינים שנה לבחירתו של דונאלד טראמפ לנשיא ארה"ב, וכיאה לתזוזות של "השנה הראשונה" בתפקיד, מתרחשות מאחורי הקלעים תזוזות של ממש בסביבה המקיפה את הנשיא טראמפ.
באופן גס, ניתן לחלק את הסביבה של טראמפ ל – 2 מרכזי כח עיקריים.
מצד אחד, הגנרלים וה- "ממסד".
בצד הזה נמצא את רקס טילרסון, מי שמשמש (עדיין) כמזכיר המדינה של ממשלת ארה"ב והגנרל מאטיס המשמש כמזכיר ההגנה של טראמפ.
מהצד השני נמצא את המנהיגות הימנית הבלתי ממסדית בראשותו של מי (שהיה) האסטרטג הראשי של הנשיא (שבנתיים התפטר) סטיב באנון.
ה"חצרות" הללו, נמצאות במאבק מתמיד על צביון הכהונה של טראמפ, כאשר כל צד רושם הצלחות מחד וכישלונות מהדהדים מאידך…
*****
המהלכים הקרובים בבית הלבן, יכללו סבב מאוד מעניין של כח אדם, כאשר המחשבה שניתנה שם לכל מהלך היא לא פחות ממרתקת.
המנצח על המהלכים הוא (אישיות שפחות מוכרת לציבוריות הישראלית) הגנרל לשעבר, ג'ון קלי המשמש כראש צוות של הבית הלבן וכמי שמנהל את ההצגה בימים אלה מאחורי הקלעים.
את מזכיר המדינה הנוכחי, רקס טילרסון יחליף מייק פומפיאו המשמש כיום כראש ה – CIA. מכיוון שפומפיאו עבר כבר את השימוע בסנאט, ההחלפה שלו תהיה רכה ומיידית לכסא של מזכיר המדינה של ממשל טראמפ.
את כסא ה – CIA יכבוש מי שרבים מסמלים כתקווה הגדולה של המפלגה הרפובליקאית, הסנטור הצעיר (יליד 77) טום קוטון הכריזמטי מארקנסו, אחד מגדולי חבריה של ישראל בגבעה ומי שיוכל להציג בתפקיד זה, כמפתח חשוב להתמודדות העתידית שלו על כס הנשיאות.
דוגמא להתנהלות של קוטון, הייתה בימים שלאחר ההחלטה באו"ם כנגד ישראל, במסגרת החברות שלו בוועדת ההקצבות של קשרי החוץ.
קוטון הודיע כי יבקש לעצור את התמיכה האמריקאית למדינות שהביאו את ההחלטה בפני האו"ם, ואחרי ההצבעה פרסם הודעה רשמית בה אמר:
"זמן לערוך חשיבה מחדש ליחסי ארה"ב -האו"ם ואני מתכוון למדיניות בכלל ולא רק לתקצוב. שאלה פתוחה האם ארה"ב צריכה להישאר חברה באו"ם ולהשאיר את האו"ם על אדמתנו"
*****
והבונוס למהלך של הזזת קוטון? החוקה של ארקנסו מטילה על המושל (אס הצ'ינסטון – רפובליקני כמה נח…) למנות סנטור חליפי עד סוף הקדנציה….
נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק