בחירות האמצע של ארה"ב ב – 6 לנובמבר 2018 לא היו מעולם יותר מקוטבות בקרב הציבור האמריקאי. בעיקר ניתן לייחס את התופעה להקצנה של המפלגה הדמוקרטית, שחלקים גדולים ממנה פונים לכיוון הפרוגרסיבי שמקדש נושא אחד בלבד: "רק לא טראמפ".
הביטויים של הבריחה מהמרכז, או האמיתה הפוליטית שבחירות מנצחים באמצעות משיכת עיקר הקולות שנמצאים במרכז הפוליטי, פשוט זרים למפלגה הדמוקרטית מהדורת 2018 (או לפחות לפלג הפרוגרסיבי שבה) וכל רצונם הוא לקדם אג'נדה גלובלית שמוחקת גבולות, קוראת לביטול המשטרה ומשטרת הגבולות (ICE) ובעיטה בכל ערך שמשקף פטריוטיות אמריקאית, שהפך לערך גזעני.
עד כמה רחוק הלכה המפלגה הדמוקרטית?
הכירו נא את עו"ד מארק סלבאס, יוצא יחידת המארינס, ששימש עד לא מכבר כיו"ר מחוז אלגוני של המפלגה הדמוקרטית בפנסילבניה. לפני מספר ימים, נדרש עו"ד סלבאס להתפטר על רקע פוסט "שנאה וגזענות" מתפקידו במפלגה. בפוסט (מלפני שנה אגב) שכתב עו"ד סלאבס התייחס לנושא מחאת שחקני הפוטבול האמריקאי שכורעים ברך בזמן ההמנון נכתב: “I stand for the flag, I kneel at the cross.”
משפט פשוט, לא מורכב, שבו מצמיד עו"ד סלבאס את התנועה הנכונה למעשה הנכון (או לפחות ככה הוא בטעות חשב..). ובכן, הפוסט הזה תויג כפוסט שנאה (איפה התיקון הראשון לחוקה שבשמו כורעים ברך בהמנון?), האיש איבד את עבודתו והפך ללעג בעיני הבריות (כלומר בעיקר אם אתה מהצד הדמוקרטי).
מחיקת גבולות וביטול משורת הגבולות
אחד הנושאים החשובים ביותר שעומדים למבחן בבחירות הללו הוא נושא ההגירה. חוד החנית של המהלך הזה הוא הקמפיין הדמוקרטי Abolish Ice, שמשמעותו היא ביטול כח השיטור הפדראלי (ICE -Immigration & Customs Enforcement) בענייני הגירה. חבר הקונגרס הפרוגרסיבי מארק פוקן (ד. מחוז שני וויסקונסין) הציג את החקיקה שכל תפקידה היא ביטול יחידת ICE. מועצת העיר ניו-יורק, קיבלה החלטה (ללא שיניים אומנם) הקוראת לשוטרי ICE שלא להיכנס לעיר. גם מועצת העיר הליברלית ביותר בארה"ב, מקום מושבה של אוניברסיטת ברקלי בעיר אוקלנד, קליפורניה, אימצה החלטה דומה.
הפגנות והתנגשויות אלימות בהקשר של מדיניות ההגירה של הנשיא טראמפ, כאשר מהומות בעיר פורטלנד, אורגון הביאו למעצר של פעילים מחוץ למשרדים הפדרליים של שוטרי רשות ההגירה.
את המהלך הזה שמובילים הפלגים הפרוגרסיבים של המפלגה הדמוקרטית, זוכים להזרקה של מיקרו-תרומות באמצעות אנשים הדוחפים למציאות של כאוס, אנרכיה וביטול שלטון החוק. הנה כך, התנועה לביטול משטרת הגבולות (יש דבר כזה), השייכת לפלג הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית, מביאה ציוץ על קמפיין גיוס המונים שהצליח להביא ב-24 שעות מעל ל- 10,000$ בתמיכה של ריצת מועמד בקונגרס המקומי במיניסוטה. הבעיה של המפלגה הדמוקרטית, שהפלג הזה, הוא היחיד שדם זורם בעורקיו ומגלה סימני חיים במפלגה הדמוקרטית, הוא גם הקולני ביותר שבו, המחוייב ביותר אידיאולוגית, אבל גם ממש ממש רחוק מלב המיין-סטריים האמריקאי.
המעניין בהקשר זה, שיועצים פוליטיים מבינים את הקטסטרופה של קמפיין המבליט את הרצון לבטל את משטרת ההגירה, לבטל את החומה ולהפוך את הערים לערי מקלט. המעניין בהקשר הזה, שגם נייר עמדה מסווג שכתבה קבוצת החשיבה: " Center for American Progress" מייעצת למועמדים דמוקרטים להמעיט בשיחות על נושאים הללו במדינות בהם טראמפ ניצח את בחירות 2016. אנשים מהמרכז הפטריוטי של המפלגה הדמוקרטית נדחקים החוצה, את מקום המכנה המשותף האמריקאי, מחליפים עקרונות גלובליסטים של טשטוש גבולות וביטול הנרטיב הפטריוטי האמריקאי.
הקראוון ממדינות מרכז אמריקה
בימים האחרונים, הולכת ומתגבר העיסוק התקשורתי במשלחת של כ – 3000 אזרחים מהונדורס וגוואטמלה, שעושים את דרכם לכיוון ארה"ב כדי לחצות את הגבולות ולדרוש מעמד של פליט. ההונדורסים שצעדו לכיוון הגבול, פרצו את הגבול ודרסו את השוטרים המקסיקנים. במוצ"ש, הודיע הנשיא טראמפ, כי הוא מוכן לשלוח את הצבא להגן על הגבול הדרומי, ההשפעות על בחירות האמצע יהפכו לדרמטיות, ככל שיהיו אבדות בנפש בהתקלות הזאת, שבסרטון המצורף, מראה כי יש מארגנת ומכוונת של מימון לאותם צועדים לכיוון הגבול.
השפעות הבחירה בשופט קאבנו
יש מקום אחד בו התלכדו הפלגים האנרכיסטים של המפלגה, והמיין-סטרים של המפלגה הדמוקרטית וניהלו "קרב בלימה" וזה הניסיון (שכשל) למנוע את מינויו של השופט השמרן קאבנו.
נתחיל עם הפעילות ה –"חוץ -פרלמנטרית" שמאופיינת ע"י הגורמים הקולניים שניהלו את המחאות בבירה בזמן השימוע.
הצד הפרוגרסיבי "רזיזטינג" (התנגדות) משאיר כל פעם את השלב הקודם, כגרסא חיוורת של זו הנוכחית. אם פעם הם הורידו פסלים, התנגשו בכוחות שיטור ברחובות ורדפו את כל מי שדעתו שונה משלהם, כעת זה עבר למהלכים (לפי שעה סימבוליים ) של הפיכה ומרד אזרחים, צפו בסרטון המצורף ממדרגות ביהמ"ש העליון בארה"ב, המדמה חבורה של זומבים הפועלים במקצב דומה ודופקים על דלתות ביהמ"ש העליון. המחזות הללו מבעיתים בעיני האמריקאי הממוצע, שמתקשה להכיל את הכיוון הכל-כך קיצוני אליו "נחטפת" המפלגה הדמוקרטית.
ועכשיו נעבור דווקא ל –"ממסד" הדמוקרטי, שמאבד כח, ככל שמתקרבים הבחירות בגלל פרשיית מינוי השופט קאבנה.
חלק ממנו נובע כי מועמדי "אמצע-הדרך" (ובדגש על כאלה המגיעים ממדינות אדומות) נאלצים להתיישר בהתאם לאג'נדה "רק לא טראמפ" באופן כזה שמביא את הנציגים הצעקנים של המחנה לקרוא להדחה של טראמפ (חברת הקונגרס מקסין ווטרס ) למרות שהיא מודה שהיא התבקשה לרסן את התנהגותה, ול- "התנהג" באופן כזה שלא ירגיז את הציבור האמריקאי (בנתיים יד נעלמה הסירה את הסרטון מיו -טיוב..).
אבל כדי באמת לנסות להבין את הנזק ההיקפי של הקיטוב הפרוגרסיבי, כפי שבא לידי ביטוי בהליך בחירת השופט קאבנה, ננדוד למרוץ לסנאט האמריקאי מטעם מדינת צפון-דקוטה, שתשרטט עבורנו תמונה מדויקת על הקרבות המתנהלים גם במדינות אדומות אחרות דוגמת מיזורי, פלורידה, אינדיאנה ומונטנה .
ראשית, חשוב להבין שמדובר במדינה אדומה בוהקת, שהצביעה בבחירות לנשיאות 64-28% לטובת טראמפ. בבחירות מתמודדת הסנטורית הדמוקרטית המכהנת היידי הייטקאמפ (Heidi Heitkamp) מהמפלגה הדמוקרטית הרצה לכהונה שנייה. במדינה זו, שבה כאמור זכה הנשיא טראמפ, נפתח בימים האחרונים פער משמעותי לטובת ח. הקונגרס הרפובליקני קרמר, שמאתגר את הכסא הסנאט של היידי הייטקאמפ, באופן כזה שעבר מיתרון דמוקרטי-> לקרב צמוד-> נוטה רפובליקני – יתרון 12% בתוך פחות מהחודש בו התקיים ההליך לבחירת השופט!
אבל מה קרה?
ובכן, מה שקרה זה שהקמפיין המפלגתי של הדמוקרטים, כדבוקה אחת, לעכב את המינוי של השופט קאבנה, מבהיר לתושביה המאוד רפובליקנים של צ. דקוטה, שזה לא היידי שהם שולחים לסנאט, אלא חיילת של צ'ק שומר, יו"ר (היהודי, ואוהב ישראל אמיתי!) המיעוט הדמוקרטי בסנאט. ההבנה כי דעתם של סנטורים במדינות אדומות מתבטלת עבור מטרה גדולה יותר (קרי עיכוב/מניעה של מינויים רפובליקנים) מעמידה את הבוחר הרפובליקני במדינה הזו ואחרות בפני שאלה קשה.
למי אני אצביע?
השאלה ששואל כעת כל תושב בצ. דקוטה, שנמצא בקרב מאגר מצביעי האמצע הוא כזה:
האם להצביע למועמדת שאני אוהב ומכבד (עובדה שהיא סנטורית מכהנת והובילה בסקרים) או למפלגה ורעיונות להם אני מתנגד?
כ-10 סנטורים דמוקרטים (מתוך סך של 24 דמוקרטים ו-8 רפובליקנים) ממדינות בהם זכה טראמפ עומדים לבחירה. 9 מתוך אותם סנטורים הצביעו נגד המינוי של קאבנה, רק הסנטור ג'ו מנצ'ין (מערב ורג'יניה) הדמוקרטי הצביע בעד קאבנה.
הקונפורמיות של הממסד של המפלגה הדמוקרטית הפכה לבומרנג נוראי, ובצירוף המסרים החתרנים, אנטי -פטריוטים של הפלג הפרוגרסיבי, הסחף מתחיל בעיתוי הכי נוראי שאפשר לקראת בחירות האמצע ב-6.11.18 שהוגדר ע"י פרשנים פוליטיים כבחירות "הגל הכחול" שיעביר (לכאורה וכביכול) את השליטה בקונגרס לידיים כחולות.
נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק, בטלגרם ובטויטר