מודעות פרסומת
נוצרים אוהבי ישראל, צלם -Idont , מקור - ויקפדיה

על הדמוגרפיה המשתנה של העולם האוונגליסטי

0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

מאת: זיו גולדפישר

בשנות השבעים התפתחה בארצות הברית תופעה חדשה ומרתקת, שתשפיע על הפוליטיקה האמריקאית – ובמידה מסוימת על העולם כולו, ואף תהפוך לחיונית וקריטית עבור ישראל. זו הייתה המהפכה האוונגליסטית, התחזקותו של זרם נוצרי ששם דגש על היצמדות לכתבי הקודש ולנבואות המקראיות (הן אלה המופיעות בתנ"ך והן אלה שבברית החדשה). שנת 1976 אף הוכרזה בעיתון הטיים בתור year of Eavangelicals. כעבור שנה עלה הליכוד לשלטון בישראל, וראש הממשלה מנחם בגין הפך למקורבו וידידו של מנהיג הרוב המוסרי, ג'רי פלוול. שניהם אחזו בדתות שונות – אבל באותה אמונה שלפיה יהודים זכאים ואף חייבים לעלות למולדתם ההיסטורית.

זהו הרקע לפריחתה של הציונות הנוצרית במחצית השנייה של המאה ה-20.
התפיסה התיאולוגית המחייבת את שיבת היהודים למולדתם התפתחה עשורים רבים קודם לכן, ואחד ממקורביו של הרצל היה הכומר האנגליקני וויליאם הכלר. אבל המהפכה האוונגליסטית של שנות ה-60 וה-70 של המאה שעברה (הגל השני של ההתחדשות הנוצרית ויצירת התנועה הכריזמטית) הפכה את הציונות הנוצרית מסנטימנט של בודדים לתנועה של המונים. לתהליך הזה אחראית, בין השאר, השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים, הארגון הנוצרי ציוני הגדול והמשפיע ביותר, שנוסד ב-1980.

האוונגליזם גדל וצמח בצורה דרמטית, ומספר מאמיניו גדל פי 4 בין 1970 ל-2010, הקבוצה הדתית בעלת קצב הצמיחה הגדול ביותר.
כיום מספר האוונגליסטים מוערך ב-650 מיליון. אבל במהלך העשורים מאז אותה שנה חלה תמורה דמוגרפית דרמטית בעולם האוונגליסטי. אם עד שנות השמונים רוב האוונגליסטים ותומכיה של ישראל בעולם הנוצרי התגוררו בארה"ב, הרי שכיום האוונגליזם התפשט למדינות שכונו בעבר "מדינת העולם השלישי".
צמיחת מעמד הביניים באמריקה הלטינית, מדינות אפריקה ואסיה, לצד ירידת קרנה של הנצרות הקתולית וקריסת האידיאולוגיות ששטפו את מדינות חצי הכדור הדרומי (בדגש על קומוניזם וסוציאליזם), הביאו לחדירת האוונגליזם למעוזים חדשים בארצות כמו ברזיל (המדינה הקתולית הגדולה בעולם), סין, ניגריה, פיג'י ואפילו מלזיה המוסלמית. למעשה, שליש מהאוונגליסטים נמצאים באפריקה שמדרום לסהרה.
והמערב? הוא פונה לאתאיזם.
כן, גם ארה"ב. הקבוצה הדתית השנייה בגודלה שם (מיד לאחר האוונגליסטים) היא קבוצת "חסרי הדת". זו גם הקבוצה הדתית שצומחת בקצב המהיר ביותר.
כנס סוכות שאותו מארגנת השגרירות הנוצרית מדי שנה מביא לירושלים אלפי תיירים נוצרים מכל העולם.
מי שהסתובב באצטדיון הארנה יכול היה לראות פנים בהרבה צבעים וצורות.
והנוצרים הלבנים? הם הופכים למיעוט.
העיתון האמריקאי The Atlantic, אחד מהעיתונים רבי ההשפעה (ומרובי יהודים, צריך לומר) הקדיש כתבה שלמה למהפכה הזאת.


מה משמעות המהפכה הזאת עבור ישראל?

ובכן, יש לכך משמעות רבה. את ההתקרבות של ישראל למדינות אפריקה ניתן לייחס גם להתנצרות המהירה של היבשת.

לישראל יש חיילים נאמנים בכל יבשת ובכל מדינה כמעט, גם מדינות שלישראל אין בהן שגרירות.

ראו לדוגמא את הכתבה ב-ynet שמציגה את התיירים האוונגליסטים שמגיעים לישראל. שימו לב: תיירת סינית מטיוואן, תיירות שחורות מדרום אפריקה, תייר ילידי מפיג'י – ורק תייר אחד לבן מגרמניה.

המהפכה בעיצומה…..

נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק

 
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About זיו גולדפישר

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

השאר תגובה