מודעות פרסומת

הפתעה? האם הקול השחור מתחיל לזוז לטראמפ?

0 0
Read Time:3 Minute, 33 Second
האם הפתעת הבחירות של 2020  תגיע לנו מכיוון לא צפוי? התחושה היא שמתחוללת רעידת אדמה של ממש בשקט והרחק מזרקורי המצלמות. עולם דימוים שזה מזכיר לי היא פומה שתצא בשקט מהשיחים ותתקוף ביום פקודה.
במאמר זה, אנסה להסביר את העליה המסחררת בשיעורי התמיכה בקול השחור בנשיא טראמפ,  שמתייצבת עפ"י סקר אמרסון האחרון על 34% (!!!).
באופן מסורתי, הקול השחור בארה"ב הולך למפלגה הדמוקרטית. הקול השחור הוא גם הקול הכי נאמן למפלגה הדמוקרטית ואחוזי התמיכה שבו הם גם הגבוהים ביותר. הנה למשל ככה התפלגה ההצבעה הגזעית בבחירות 2016.

הצבעה על פי גזע 2016

הסיבות לעליה הדרמטית, עפ"י מיטב הבנתי הן הבאות:
1. האג'נדה של המפלגה הדמוקרטית העדכנית גורסת כי צריך לשמר את הגדרות פתוחים להגירה. בדרך כלל, מי שנפגע הכי הרבה מכניסה של מהגרים הם העובדים החלשים בחברה שנשענים על שכר מינימום, וכאלה הם ברוב המקרים עובדים שחורים. התחושה היא שהאג'נדה הפרוגרסיבית, שמקדשת נושאים שאינם מעניינים את הקהל השחור, גורמת למצביעים לעצור ולחשוב האם אלה הערכים שאותם הם מחפשים לבחירות 2020?
2. התחושה שמרבים לדבר עליה לאחרונה שהקהל השחור השבוי כבר לא נספר במפלגה הדמוקרטית, אחרי שבמשך עשרות שנים הקול השחור הולך על אוטומטי למפלגה הדמוקרטית. בקיץ 2019, נכנס הנשיא טראמפ לוויכוח של ממש עם חבר הקונגרס Elijah Cummings (שבנתיים הפך לז"ל) , שמייצג את העיר בולטימור.
בולטימור, היא בירת מקרי הרצח של ארה"ב, רק מרחק של חצי שעה נסיעה מהבירה בוושינגטון. 


הוויכוח שיצר הנשיא עם חבר הקונגרס קמימנגס, ששלח אותו לטפל בבעיות של העיר ממנו הגיע, שם זרקור של ממש על בעיות של שחורים מול הנהגת המפלגה הדמוקרטית בהקשר של מה שהאמריקאים מכנים "Inner City Politics", שזה פוליטיקה של השכונות שמאפיינות את שכונות הסלאמס בהם חייה החוליה החלשה בארה"ב, שרובה שחורה.

ציוץ הנשיא נגד קומינגז

הציוץ היה הטרייגר שהביא לעשרות שעות שידור שהתעסקו בין היתר גם בניתוח השאלה העובדתית של האם המצביעים השחורים, שחיים בערים שנשלטות מזה עשרות שנים ע"י ראש עיר מהמפלגה הדמוקרטית, זוכים ליחס הוגן. הנה דוגמא אחת מיני רבות שבה מארח התוכנית טאקר קרלסון השמרן מראיין את שר הבינוי והשיכון האמריקאי, מנתח המח, הד"ר בן קרסון לעניין זה:

3. ואולי הנושא החשוב והמשמעותי ביותר הוא נושא אבטלת השחורים. בחודש אוקטובר 2019 נקבע שיא מאז החלו מדידות העבודה על בסיס גזעי בשנת 1972. בתחילת נובמבר פורסמה הסטטיסטיקה שאחוז המובטלים של אפרו-אמריקאים בארה"ב ירד לשפל הגדול בהיסטוריה המתועדת, רק 5.4% מובטלים מקרב האוכלוסייה השחורה של ארה"ב. מצורפת פה דיאגרמה הממחישה את הירידה באבטלה מינואר 2017, כניסתו של הנשיא טראמפ לתפקיד:

אבטלת שחורים מכניסת הנשיא טראמפ לתפקיד

4. תמיכת סלברטיז שחורים, היוצאים ומראים בפומבי כי הם תומכים בנשיא טראמפ הפכה לעניין שבשגרה. אולי המפורסם ביותר הוא הראפר קניה ווסט, שחזר ואמר כי הוא תומך בנשיא טראמפ :

I LOVE THIS GUY.

 שחקן הגולף המפורסם טייגר וודס הגיע בחודש מאי השנה לבית הלבן על מנת לקבל את מדליית החירות מהנשיא טראמפ, והכוכבת הקונסרבטיבית החדשה של הצעירים השחורים באמריקה, קנדיס אוונס (Candace Owens), מחוללת תנועת ה – BLEXIT שהשימוע בו השתתפה הפך לויראלי, ומשמשת כאחת התומכות הגדולות של הנשיא, בכל הפלטפורמות הרבות שבהן היא מתראיינת וכותבת.

אך אולי החשוב ביותר, המאבק האישי של הנשיא טראמפ לשחרר את הראפר A$AP Rocky מהכלא בשבדיה לאחר שתקף מעריץ שהטריד אותו, שעדיין נמשך עד ימים אלה, מול ממשלת שבדיה. הנשיא התערב לאחר הבקשה של משפחת קרדשיאנס, שביקשה להשתדל אצלו לשחרר את הראפר. זאת לא הייתה הפעם הראשונה בה התערב הנשיא בטיפול באסירים שחורים לפי בקשתה של המשפחה המלכותית של הקרדאשיינס. עוד קודם לכן, אימץ הנשיא את התוכנית שהציגה קים קרדשיאן לרפורמה בנושא האסירים, התקבלה שמיושמת בימים אלה, וקצרה עבורו קרדיטים בקרב הקהל הרלוונטי הזה.

בבחירות של 2016, היו אלה עובדי הצווארון הכחול של "רצועת הפלדה" במדינות וויסקונסין, מישגן ופינסלבניה שהגישו לטראמפ את הנשיאות על מגש של כסף. האם הסיפור הגדול הבא של בחירות 2020 יהיה הקול השחור של אמריקה ?

ימים יגידו….

המחבר קובי ברדה הוא ראש "תוכנית גל" בשערי מדע ומשפט ומומחה לפוליטיקה אמריקאית. מחבר הספר: "המפתח להבנת דונאלד ג'יי טראמפ".

נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק, בטלגרם ובטויטר.

About Post Author

קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

השאר תגובה