מודעות פרסומת
נשיא טראמפ, שגרירות אמריקה בישראל

אזרחי ישראל ודונלד טראמפ: סיפור אהבה

0 0
Read Time:3 Minute, 13 Second
מאת – זיו גולדפישר

שנה לאחר כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן, מעמדה של ארצות הברית בעולם נמצא בשפל. סקר בינלאומי שערך מכון המחקר סקר גאלופ מגלה כי ברחבי העולם יש ירידה דרמטית בדימוי של ההנהגה האמריקאית – למעט במספר מדינות, ביניהן ישראל.

הציון שקיבל נשיא ארה"ב המכהן בקרב הישראלים זינק ב-14 נקודות בהשוואה לקודמו בתפקיד.
רק 30 אחוזים מאזרחי העולם הביעו שביעות רצון מטראמפ לעומת 43 אחוזי חוסר שביעות.  זו ירידה קיצונית משביעות רצון של 48 אחוזים בשלה כהונתו של אובמה.
מדובר בשפל שלא היה כמוהו מאז ימי ג'ורג' בוש ג'וניור, והפער השלילי הגדול ביותר בין שביעות רצון לחוסר שביעות רצון. זהו שפל דרמטי, שמעיד על הידרדרות משמעותית במעמדה של ארה"ב תחת טראמפ, בעיקר כאשר משווים אותו לדימוי של מעצמות נוספות: שביעות הרצון מגרמניה עומדת על 41 אחוזים, והיא הדיחה את ארה"ב מצמרת שביעות הרצון העולמית. אפילו רוסיה זוכה להערכה גלובלית גבוהה יותר, עם 31 אחוזי שביעות רצון. רק סין, עם 27 אחוזי שביעות רצון, ממוקמת נמוך מארה"ב.

*****
הירידה בדימויו של טראמפ מופיעה בעיקר במדינות המערב וביבשות אמריקה.
השיעור הממוצע של חוסר שביעות רצון באמריקות הוא יותר מכפול מזה של שביעות הרצון: 58 אחוזים מול 24 אחוזים. בקנדה לבדה נחתכו שיעורי שביעות הרצון מהנשיא האמריקאי ב-40 אחוזים(!) – והם עומדים על 20 אחוזים לעומת 76 אחוזי אי שביעות רצון.
בפנמה שיעורי שביעות הרצון נחתכו ב-35 אחוזים.
*****
במצב דומה שורר גם באירופה, עם 56 אחוזי אי שביעות רצון מטראמפ מול 25 אחוזי שביעות רצון. באירלנד מדובר בירידה של 30 אחוזים, בצרפת ובמלטה – 28 אחוזים, בספרד – 27 אחוזים, בבריטניה ודנמרק – 26 אחוזים. דווקא במדינות מזרח אירופה יש שביעות רצון מהנשיא. מעמדו עלה ב-11 בבלרוס, 7 אחוזים בסלובקיה ומונטנגרו ואפילו ברוסיה, עם 6 אחוזי עלייה בדימוי הנשיא.
*****
דווקא במדינות חצי הכדור הדרומי באסיה ואפריקה – המצב שונה.
*****
באסיה יש חוסר שביעות רצון כללי מטראמפ, אך הפער בין חוסר שביעות הרצון מהנשיא המכהן לבין שביעות הרצון עומד על 9 אחוזים בלבד (39 אחוזי חוסר שביעות רצון מול 30 אחוזי שביעות רצון).
שיעורי שביעות הרצון בישראל זינקו בשיעור הגבוה ביותר באסיה – ורמת שביעות הרצון מהגבוהות בעולם בעולם: 67 אחוזי תמיכה (עלייה של 14 אחוזים, שיעור העלייה השני בגובהו) מול 24 אחוזים.
מעניין לציין כי עלייה בדימוי הנשיא נרשמה בעיראק (9 אחוזים), לבנון (9 אחוזים) ואפילו ברשות הפלסטינית (עלייה של אחוז אחד).
גם ברפובליקות האסלאמיות של ברית המועצות לשעבר נרשמה עלייה במעמדו של הנשיא: קירגיסטן עם 7 אחוזים (שיעור עלייה דומה לזה שרשם הנשיא ביפן), קזחסטן (5 אחוזים), אוזבקיסטן וטג'יקיסטן (2 אחוזים).

*****
באפריקה מצבו של טראמפ טוב עוד יותר. אמנם שיעורי שביעות הרצון ממנו ירדו ב-2 אחוזים, אך הם עומדים על 51 אחוזים, מול 21 אחוזי אי שביעות רצון – היבשת היחידית שבה טראמפ נהנה מפער חיובי בשביעות הרצון ממנו.
בגינאה עומד שיעור שביעות הרצון מהנשיא על 71 אחוזים ובטוגו על 70 אחוזים.
ברפובליקה המרכז אפריקאית – 68 אחוזים וגאנה – 66 אחוזים.
בליבריה שיעור שביעות הרצון זינק בשיעור הגבוה ביותר – 17 אחוזים, והוא עומד על 61 אחוזים.
אפילו במדינות עם שיעור גבוה של מוסלמים יש שביעות רצון גבוהה מהנשיא: צ'אד (57 אחוזים, עלייה של 4 אחוזים בהשוואה לאובמה), וחוף השנהב, עם 55 אחוזים.

*****
אלה הנתונים.
מכאן ניתן להסיק אין ספור תובנות: על עיוורון המערב, שאכול שנאה לנשיא האמריקאי והולך שולל אחרי תעתועי הפי.סי; על העולם המוסלמי שנושא עיניים בהערכה לנשיא שמבטא עמדות קשוחות לאסלאם הקיצוני ועל האפריקאים, שמבינים היכן באמת טוב.
ומה בנוגע אלינו?
ובכן, יש כאן עובדה אחת שצריך לשים לב אליה: אנחנו, הישראלים, מתרחקים מהמערב.
דפוס התמיכה שנשקף מהסקר הזה הוא עוד עדות למגמה הזאת.
הישראלים מתרחקים מאנשי המערב גם בכל הנוגע לשיעורי הילודה, עמדות ביחס לדת ואמונה ועמדות ביחס לפי.סי וסוגיות זכויות אזרח.
ומה יהיו התוצאות תחת הנשיא הבא?
הדמוגרפיה המשתנה של ארה"ב (עליית ההיספנים, היחלשות הדת והעלייה בשיעור המוסלמים) מעלה חשש כי הידידות בין אזרחי ישראל לבית הלבן לא תשרוד לזמן רב.
להצטרפות לדף הפיסבוק של "קצרצרים" ולקבל את הכתבות מיד בזמן עלייתם, יש ללחוץ פה

 

 
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About זיו גולדפישר

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

השאר תגובה