מודעות פרסומת
ישראל ,יוצר - Kurious, אתר - PIXABAY

על השינוי לטובה של המצב הגיאו-אסטרטגי של ישראל במרחב

0 0
Read Time:4 Minute, 59 Second

ביום ה- 8/2/17 צוטט ראש הממשלה כאומר: "לא רחוק היום שנשיג רוב בהצבעות באו"ם". כמובן שאמירה שכזאת מרימה גבה במקרה הטוב , או פרץ של התקפי צחוק במקרה הקשה יותר. במנותק מההחלטות שלוקחת ממשלת ישראל בגלל הרכבה האולטרא ימיני, כזה המביא למחאות גם בקרב ידידיה הקרובים, יש מספר וקטורים הפועלים לטובתה של מדינת ישראל בשנים האחרונות , כאלה ששינו את מעמדה של המדינה, ושבשימוש נכון, וללא הפרעות רקע (דומה לכאלה שבצלאל סמוטריץ', נפתלי בנט ושאר החברים מהבית היהודי מחוללים), יהיה ניתן לפדותם במסגרת היחסים של ישראל עם הסביבה הקרובה והעולם. פוסט זה ייגע בכמה מהנקודות הללו.

  1. העידן הרביעי – עידן הידע: אם ננסה לחלק בגסות את האנושות ל – 4 תקופות משמעותיות משחר ההיסטוריה, ניתן יהיה לחלק אותם עפ"י: תקופת האבן, תקופת המהפכה החקלאית/אגררית, המהפכה התעשייתית והתקופה בה אנו חיים – תקופת המידע. בתקופה זו הסחורה הנמכרת היא ידע או בתרגום המילולי – תעשיות ההייטק. לסטארט אפ ניישן יש תעשייה בהיקף של מליארדי ש"ח, בה יש היבט חשוב לשימוש ממשלתי. תעשיות קליין-טק לדוגמא לשימוש יעיל בהשמשה, התפלה, חיסכון וייצור של מים למשל מסייע למדינת קליפורניה המהוללת וישראל מוגדרת כבעלת משק מים היחיד שלא תקלע למשבר בתחום הבצורת כתוצאה מהמידבור והגדלה של שטחים צחיחים באפריקה. פתרונות הייטק שייסיעו בהקמת תקשורת באפריקה ובאזורים בלתי מיושבים,ופירות של תעשיית ההיי-טק המבליטות את חשיבותה תעשיית הדור הנוכחי שמחליף ידיים עובדות בידע.כל זאת לפני שדיברנו על תעשיית הסייבר הישראלית המפותחת והיכולת שלה לסייע בביטחון ובהגנה הן ביטחונית והן אזרחית.
  2. עידן נשיאות טראמפ: המדובר במה שמסתמן להיות אחד המשטרים הידידותיים למדינת ישראל מאז הקמתה. כתבתי רבות על טראמפ , אבל נדמה שהמכלול של כל התוצרים המיידים והמצטברים רק הזמן יוכל להוכיח. נדמה אבל שהטוב באמת עוד לפנינו..
    כפי שכתבתי , טראמפ ישאוף לסגירת הסכם בין ישראל לפלסטין במסגרת מו"מ הוגן ומחוץ לקופסא.
    כאשר מדינות יבינו שישראל היא צינור מעבר לארה"ב, כוחה במרחב הדיפלומטי רק ייגדל…
  3. ירידת החשיבות של הסכסוך הישראלי -פלסטיני: במשך שנים היה נהוג לחשוב שביום שייחתם הסכם שלום ישראלי -פלסטיני, במסגרת "סיום הסכסוך", כל הכוכבים יסתדרו במקומם, ה"קוץ" הזה ברגלה של הפוליטיקה הבינ"ל (הסכסוך ישראלי-ערבי) יסתיים , ופחות או יותר בעיותיה הקשות ביותר של העולם (דוגמת טרור לאומני פלסטיני שהחל בשנות ה – 70) ייפתרו. הייתה אמונה (נאיבית בעיקרה) שההפגנות בלב המדינות באירופה, שמתסיסות את האוכלוסייה הערבית המקומית (שהיה נח לעולם הערבי להתאחד במכנה משותף אחד – שנאת ישראל) יפסיק לבעבע ומראות קשים דוגמת מחאות ושריפת דגלים של מדינת ישראל ייפסקו. הבשורה הקשה בהקשר זה, שהתפרעויות ואזורים האסורים בכניסה בכל אירופה (הרחבה על שבדיה כדוגמא) למשטרה על בסיס יום-יומי ולא בגלל מתיחות בעזה למשל.
  4. הסכסוך הסוני-שיעי: השנים האחרונות הפכו את המזה"ת לעיסה מבעבעת של קרבות ישירים ובאמצעות שליחים של סונים נגד שיעים. הזירות פזורות לאורכה ולרוחבה של המזה"ת, ומתנהלות גם באירופה. הקרבות שהובילו למותם של מאות אלפים, ועקירתם של מליונים, היא הבעיה הקשה ביותר של המזה"ת וכבר לא הסכסוך הישראלי -פלסטיני. עשרות שנים של פעילות מדינת הלאום, זו שהכילה את כל הדתות וכל השבטים, התרסקה לרסיסים של שבטים הנלחמים אלה באלה ועסוקים בבעיותיהם.
  5. תגליות הגז: המרבצים העצומים של הגז הישראלי, (מעבר להכנסה המוערכת של ד"ר עדי ברנרד מבנק ישראל שתעמוד על כ – 590 מליארד ש"ח) משנים את חשיבותה של ישראל במרחב. התוכניות להקמת צינור דרך קפריסין,יוון ומשם לאיטליה מחד, והאפשרות להקמה של צינור שכזה לטורקיה מאידך (או יחדיו) מעביר לידיים של ישראל עוצמה דיפלומטית, גיאו-אסטרטגית משמעותית של "המדינה עם היד על השיבר" – ועל חשיבות היכולת למנף אנרגיה לדיבידנדים, אין באמת צורך להרחיב.
  6. הזרם האוונגליסטי: בחלק זה , הסתייעתי רבות בחברי, זיו גולדפישר, העובד עם השגרירות הנוצרית הבינלאומית. על ההתרחבות של הזרם האוונגלי בנצרות, תעיד הטבלה הבאה ( ,מקור- JOSHUAPROJECT.NET) המעידה שחלקם של האוונגלים ב – 238 מדינות ברחבי העולם, עומד על 7.1% או סדר גודל של כ – 500 מליון בני אדם. 

    כמות אוונגלים בעולם,מקור- JOSHUAPROJECT.NET

    הזרם האוונגלי הוא זרם שבבסיס האמונה שלו ,התמיכה בעם ישראל היא חלק מהאמונה שלהם הדתית. כיוון שהפרשנות הדתית שלהם מאמינה בחזרת העם היהודי לציון והקמת בית המקדש (שיש לזה גם פן קיאוטי של מלחמת גוג ומגוג ), מי שיצא נגד העם היהודי ייפגע ומי שיתמוך בעם היהודי,יזכה לברכה מאלוהים.
    ניתן להתרשם מסקר שעשה ה – BBC על תמיכה בישראל על המדינות שבהם יש תמיכה בישראל. ההסבר לתמיכה דווקא

    סקר BBC משנת 2014 – תמיכה בישראל

    במדינות דוגמת קניה יש 49% אוונגלים,בגאנה-24% ובניגריה 31% , מסבירים לא רק את התמיכה בישראל, אלא גם דפוסי הצבעה באו"ם או במסודות של האו"ם, וככה למשל, קניה נמנעה בהצבעה של מועצת האו"ם לזכויות אדם לגינוי ישראל בעקבות דוח ועדת החקירה למבצע "צוק איתן". האוונגלים הם חלק גדול מאוד מהקהילה בארה"ב והבחירה במייק פנס (ש"נולד מחדש" כאוונגלי) לסגן נשיא ארה"ב, היא איתות להתגברות ההשפעה של הזרם האוונגלי שנהר בהמוניו לקלפי ותמך במועמדותו של

    טראמפ לנשיאות ארה"ב.

  7. שיתופי פעולה מודיעיניים: יכולות איסוף המודיעין של ישראל הן כמובן בחזקת מידע מסווג. מעת לעת, מתפרסמות ידיעות על סיוע שהגיש המוסד וקהילת המודיעין לארה"ב,בלגיה,נאט"ו,צרפת ולמדינות שמתמודדות עם תופעה חדשה ולא מוכרה ושמה – טרור. ישראל פתחה כחלק מכורח קיומי לאורך השנים את קהילת המודיעין שלה והיא היום 10 צעדים לפני אירופה ומדינות אחרות ביכולות מודיעיניות.
  8. הקמת מסילת הרכבת לאילת: הרחבתי בכתבה שלמה בעניין הקמת הרכבת והחשיבות הגיאו אסטרטגית שלה לחיבור המזרח לאירופה וחזרה כמתחרה למעבר בתעלת סואץ להעברת סחורות.
  9. הגשר למזרח: שורה של מדינות במזרח מגלות את ישראל והיא מגלה אותן חזרה. ירידת מחירי חבית הנפט,הסכסוך הפנימי בעולם הערבי ופירוק החזית האחידה נגד ישראל, מאפשר למדינות דוגמת הודו, בה נבחר נרנדרה מודי,אוהב ישראל מוצהר , מאפשר מערכת יחסים חמה אינטימית וקרובה. קרנות השקעה סיניות ויפניות הן בחזקת כתבות שגרתיות בעיתונות. סיום המסילה לאילת רק יאיץ את התהליך החשוב הזה.

לסיכום – ישראל נמצאת בנקודת רתיחה של יכולת הצעת סל מוצרים ייחודי, לכל "לקוח" בנפרד. נדרשת עבודת מטה מתוכללת שיודעת לקשור את כל הקצוות והמרתן למטבע קשיח בתחום הדיפלומטיה.

נו ? אז עכשיו האמירה של נתניהו עדיין נראית תלושה מהמציאות והזויה?

נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק

About Post Author

קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “על השינוי לטובה של המצב הגיאו-אסטרטגי של ישראל במרחב

השאר תגובה