מודעות פרסומת
הילרי קלינטון ושר החוץ הסעודי,הנסיך - מקור, אתר משרד החוץ האמריקאי

על יבוש כספי הפטרודולרים במסגרת צו הלובי של טראמפ

0 0
Read Time:3 Minute, 34 Second

הנשיא טראמפ עובד. לפעמים נראה שעובד בתזזיתיות , משל נבחר לכהונה בת 4 חודשים ולא 4 שנים. אבל נדמה שהעבודה והצווים הנחתמים מדי יום, נעשים מתוך מטרה אחת ברורה והיא החזרת סיסמת הבחירות שלו – MAKE AMERICA GREAT AGAIN. שנים של שחיקה במעמדה של ארה"ב ושיעבוד למדינות זרות ( תחת כל סוגי הממשלים) , הביאשו את ריחם של ה-"פוליטיקאים מוושינגטון" והיה צריך אאוטסיידר שיעשה סדר. וסדר הוא עושה! 

אתמול (28.1.17) הוא חתם על צו נשיאותי שעוסק בשלושה נושאים. הראשון, הכנת תוכנית עבודה צבאית למאבק במדינה האיסלמית (לשעבר דאע"ש) תוך 30 יום. הנושא השני, מינויו של הגנרל בדימוס, מייקל פלין היועץ לביטחון לאומי (NSC), לעמידה בראשות צוות מעבר שייבחן הרכב ועדת הביטחון הלאומי ודרכי פעולה.

מייקל פלין,קרדיט – ויקפדיה

אולם נושא הפוסט הזה מתמקד בצו השלישי והוא הצו (שאני קורא לו) – הצו לייבוש הביצה של הפטרו-דולרים מהמפרציות בוושינגטון.

********

הנשיא טראמפ חתם על צו נשיאותי  האוסר על פקידי ממשל לעבוד במשרדי לובינג למשך 5 שנים, ואוסר עליהם לעשות לובינג לממשלות זרות לכל ימי חייהם. אחת הנגזרות על החוק תשפיע על מימון זר לכלל מכוני המחקר האמריקאים. אז למה המדובר באחד הצווים החשובים ביותר עליהם חתם טראמפ?

********

קודם כל, צו שכזה, יכל היה לחתום רק מי שהגיע מחוץ לביצה, כזה שלא חושב על מי ששלח את לחמו שימצא בבוא היום עבורו, או מי שיקלוט אותו מיד שיסיים את תפקידו הציבורי. בהקשר זה, טראמפ מקיים את הבטחתו לבוחר האמריקאי  "לניקוי הביצה בוושינגטון"  ( "Drain The Swamp in Washington DC") כבר בתום השבוע הראשון לעבודתו!

*******

למה אם כן, הצו הזה כ"כ חשוב?

כי צריך ללכת בדרך הכסף ולהבין את האינטרסים, שמשלו בכיפה בשנים האחרונות. ניקח לדוגמא את התמיכה של סעודיה בחברות לובינג,יחסי ציבור ומכוני מחקר בוושינגטון ( מקור: ויקפדיה)

תמיכה סעודית,מקור – ויקפדיה

בכתבת תחקיר שערך המגזין וושינגטון און לייף על כספי התמיכה הסעודיים, פורטה האסטרטגית תקיפה של הסעודים על הממשל האמריקאי. העברה של 20 מליוני דולרים לתכלית של "מיתוג מחדש" של ערב הסעודית. באמצעות הכסף הזה ,המוזרם לקרנות שונות, משרדי לובי,עו"ד וחברות יחסי ציבור, מנסים הסעודים לקנות שליטה בנושאים אמריקאים.

***********

ככה למשל, הסעודים הם לקוחות (טובים מאוד) של חברת Podesta, השייכת לאחד ששמו הוא טוני פודסטה, שהוא אחיו של ג'ון פודסטה  (John Podesta), מנהל מטה הבחירות של הילרי קלינטון. להילרי קלינטון עצמה ולקרן הילרי קלינטון, הוזרמו עפ"י פרסום בניו יורק פוסט כ – 10 מליון דולר ע"י ממשלת ערב הסעודית לקמפיין לנשיאות. 

ג'ון פסטודה,מקור ויקפדיה

**********

עוד דוגמא? בבקשה.

כתבתי בהרחבה על נושא תעשיית פצלי השמן והחשיבות האסטרטגית שלה לארה"ב. למעשה, הנושא של הרחבת התעשייה עמד בלב הקמפיין בין התחיבותו של טראמפ לאשר את פיתוח קו הגז בצפון דקוטה ובקייסטון (שבינתיים אושר לקראת הכנה לחקיקה) , לבין העמדה  הנגדתית   של הילרי קלינטון, להפסקת תהליכי ההפקה (כן אותה אחת שכאמור קיבלה לקרן קלינטון את הפטרו-דולרים לקמפיין).
באיחוד האמירויות , היה מאוד חשוב לתת כסף ליצירת סרט סביבתי נגד טכנולוגית פצלי השמן, בכיכובו של מאט דימון – אדמה מובטחת (PROMISED LAND). 

הסרט מדבר על חורבנה של עיירה קטנה, לטובת תהליך הפקת פצלי השמן והמאבק האירואי של תושבי הישוב הקטן בתאגיד חסר הרחמים. הכל טוב ויפה, אך בהתחשב בעובדה שמאחורי מימון הסרט עומדים אינטרסים מסחריים של מדינות המפרץ על חשבון העצמאות האנרגטית של ארה"ב, נראה כי המפרציות לקחו את המעורבות צעד אחד יותר מדי.

********

כתבת ומאמרים רבים נכתבו על הדרך בה ממשלות זרות קונות השפעה בוושינגטון באמצעות אותם מכוני מחקר. בתחקיר שפורסם בעיתון ניו -יורק טיימס, תחת הכותרת: "מעצמות זרות קונות השפה על מכוני מחקר" ( Foreign Powers Buy Influence at Think Tanks) מתוארת מכונת הזרמת הכספים למכוני המחקר, דוגמת CSIS, שקיבל מיליון דולר מאיחוד האמירויות ומעוד 13 ממשלות זרות. גם פורטל החדשות האינטרנטי VOX.COM, פרסם מאמר תחת הכותרת "איך סעודיה לכדה את וושינגטון ( How Saudi Arabia captured Washington) בו מפורטת השיטות בהם מצליחה סעודיה לרכוש השפעה על קובעי המדיניות באמצעות דו"חות,ימי עיון ופרסום מאמרים הדוחפים את השפעתה של סעודיה בגרונם של המחליטנים מוושינגטון.

*******

הנה כי כן , ההחלטה של טראמפ "לייבש את הביצה" ולמנוע את מעבר הכספים למכוני המחקר מחד, והעבודה של יוצאי ממשל כשתדלתנים עבור ממשלות זרות מאידך, הם התחלה של מחוייבות אמריקאית כלפי בני עמם והאינטרסים שלהם תחילה.

נהנתם? מוזמנים לעשות לדף לייק ולעקוב אחרי דף קצרצרים בפייסבוק

About Post Author

קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
מודעות פרסומת

About קובי ברדה

קובי ברדה הוא מומחה לגאו-אסטרטגיה והשפעת פוליטיקה אמריקאית על יחסי החוץ. מלגאי של קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. ברדה חוקר את התפתחותן של תנועות עממיות פוליטיות (Grassroots Movments) וכדוקטורנט בחוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת חיפה, עבודת הדוקטורט שלו עוסקת באופן הקמתה של השדולה האוונגלית למען יחסי ישראל–ארצות הברית, כאשר לפני כן השלים בהצטיינות כתיבת תזה על הקמתה של איפא"ק.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

השאר תגובה